Brug netværkskablet hvis muligt

Du får den bedste og mest stabile forbindelse, hvis du kan tilslutte PC’er, tv-bokse, Smart-TV, spillekonsoller og musikanlæg med et netværkskabel. Det betyder, at færre elektroniske enheder skal dele den begrænsede trådløse netværkskapacitet.
Dine enheder skal kunne fange det trådløse signal
De trådløse signaler skal kunne sendes og modtages så uhindret som muligt for at være mest effektive. Så det er bedst, at du ikke placerer din router i skabe, bag møbler eller lignende. Få det op i højden og placeret så centralt som muligt i boligen.

Skift bredbåndskanal

Når du bruger trådløs forbindelse, sendes signalet ud via bredbåndskanaler. Hastigheden på din wi-fi forbindelse kan påvirkes af, at flere i området bruger samme kanal. Det kan give nedsat hastighed på din bredbåndsforbindelse, eller du kan opleve helt at miste forbindelsen. Du kan derfor skifte til en bredbåndskanal, der har færre brugere.

Flyt andet trådløst udstyr

Sørg for, at din router ikke står i nærheden af andet trådløst udstyr, eksempelvis musikanlæg, trådløse telefoner, babyalarmer, mikroovne og lignende. Andet trådløst udstyr kan nemlig forringe din trådløse wi-fi forbindelse.

Brug 5Ghz frekvensen

Nyere routere understøtter både 2,4 og 5Ghz. 5Ghz frekvensen er hurtigere ved kortere afstande og der er færre brugere. Derfor bør 5Ghz frekvensen altid vælges på udstyr, som understøtter dette.

Udskift din router

Er din router mere end 3 år gammel, og har den ikke 5Ghz frekvens, kan du med fordel skifte den ud med en ny. Skifter du din router vil du med stor sandsynlighed få en hurtigere og mere stabil trådløs forbindelse.

Video Guide